4. møde i Whiskyklubben Angels Share den 18. august 2000

Pludselig var det igen tid til at samles i vores lille klub, denne gang hos Jørgen & Anette i Kibæk.

Det var en lang køretur efter at have ventet på Morten! Lars var selv kørt fra Kolding og jeg havde lovet at tage Morten med. Men det var ikke forgæves. Duerne var på panden til bruning og rødvinen trukket op, og netop fordi vi havde kørt så langt var alle blevet enige om, at vi ville prøve Jørgens gæsteværelser, så nu var der basis for at nyde nogle flasker, når nu vi ikke skulle køre hjem.

Eftersom vi kom senere (Morten & John) fordi Morten kom senere hjem fra arbejde (jeg kører lige lidt på ham Morten) havde Jørgen og Lars allerede været i byen for at handle ind, og så tror jeg nok at Anette havde været blandet ind i nogle ting aftenen før. Det var i hvert fald en udsøgt menu, der så dagens lys, mere om den senere.

Først fik vi en rundvisning i deres forholdsvis nye og spændende hjem i Kibæk. Det er en dejlig stue med et atypisk vinduesparti, og de øvrige rum et godt passet ind i hinanden.

Nå, tilbage til det vi var kommet for: Dejlig middag efterfulgt af liflige dråber fra det skotske.

Menuen var sammensat som følger:

  • Forret: Rejer med æg (hjemmelagt) på hvidt brød.
  • Hovedret: Duer (fra Jørgens far) m/ vindruer og bacon i enden (læs røven).
  • Dessert: Chokomousse m/ rørt kagecreme (ren kalorie-bombe)

Det var en helt fantastisk middag, især var jeg selv meget imponeret af duerne; som gammel due-spiser var det en fornøjelse at få duer, på en for mig ny måde.

Ligesom tidligere er det blevet fast kotume at glemme et eller andet i forbindelse med menuen, og det lykkedes også denne gang, så vi måtte hurtigt finde på en aperitif, og hvad andet kunne det være end en whisky? Vi prøvede en flaske Knochando, som havde været en tur på Færøerne (jeg havde købt den i Billund før min ferietur til øerne) i øvrigt til alle medlemmers store fornøjelse; en dejlig smagfuld whisky. Mellem forret og hovedret prøvede vi endnu engang den fra det lille destilleri men store whisky: The Eradour.

Og efter denne fik klubben et nyt motto: "Det er ikke for sjov vi morer os ..."

Senere på aftenen flyttede vi ud i stuen og påbegyndte den egentlige whiskysmagning. Vi fik denne aften nogle gamle kendinge:

  • Glenmorangie
  • Glenkinchie
  • Lagavulin

og så prøvede vi lige de to fra tidligere på aftenen:

  • Knochando
  • Edradour

Det var Mortens tur til at holde whiskyindlæg og temaet denne gang var drinks, selvfølgelig med whisky som base. Vi fik mulighed for at prøve nogle forskellige, og ellers har Morten mulighed for at frembringe eksemplarer af "drinks kortet" hvis det skulle have interesse.

Efter en vellykket aften gik vi (lidt senere end ellers) til ro i de tildelte gæsteværelser og en god nats søvn senere var vi igen samlet omkring morgenbordet. Jørgen havde været ved frisøren tidligt, for Anette havde bestilt tid til ham, og taget morgenbrød med hjem. Vi skiltes efter morgenbordet, endnu engang vældig beriget i vores lille klub; det var en dejlig aften.

Næste møde er aftalt til at foregå hos Morten Olesen den 20/10 2000 i Kolding, og jeg skal nok hjælpe med menuen, hvis du vil det Morten. Vi ses og husk det er ikke for sjovt vi morer os.

4. september 2000
John Hansen