18. møde i Whiskyklubben Angels Share

Referat fra møde i Whiskyklubben Angels Share d. 21/2 2003

Chokosauce og generalforsamling

Fredag, ja selvfølgelig er det en fredag, det har det jo været hver gang vi mødes i vores lille klub. Denne gang havde Morten Dahl og Jørgen byttet, så mødet skulle være i Kolding. Jeg blev hentet af Jørgen og Morten O., de kom fra Lunderskov, og sammen kørte vi op til Morten D. Da vi ankom var formanden allerede sat i gang i køkkenet af kokken, og sammen var de ved at forberede aftenens kulinariske glæder.

Straks efter ankomsten, blev Jørgen og Morten O. sendt ud til brændestablen, dog uden øl, for at hente en kurvfuld brænde, med hvilken jeg senere forsøgte at varme stuen, efter at jeg havde tændt op med erhvervsbladet - den lyserøde - og ugeavisen. Jeg forsøgte også at rense glasset i den fine brændeovn, men det var først da Morten kom i tanke om, at han havde en flaske 3-dobbelt salmiak, den blev nogenlunde ren. Vi tog plads i stuen, og kort tid efter ankom aftenens gæstevisit, Eric Knudsen, han var inviteret af formanden, og udover at have samme interesse som de øvrige medlemmer, er Eric kendt af klubbens medlemmer ÷ undertegnede, idet han er ansat hos Fiberline, et velkendt firma i LM-kredse.

  • Aftenens Menu var efterhånden ved at tage form, og den så således ud :
  • Forret : Bacon salat m/ parmesanost, bønnespirer og pastapenne. Hertil pesto. Til forretten fik vi en dejlig hvidvin, Trapiche Chardonnay årgang 2000.
  • Hovedret : Svinemørbradgryde m/ pillede ris (vi tror det var formanden der pillede). Hertil salat og flute. Til hovedretten kunne vi nyde en bordeaux, Fonset-Lacour årgang 2000.
  • Dessert : Her var det tiltænkt at vi skulle have haft 3 slags is m/chokolade - men det fik vi ikke - herom senere.

Efter hovedretten blev kartoffelfinten omdøbt til risfinten, og vi smagte her på den velkendte Aberlour, som efter alles mening er en dejlig whisky.

En anden vigtig begivenhed, som indtraf efter forretten, var at alle medlemmer betalte aftenens kontingent, samt alle øvrige skyldige beløb.

Det blev derefter nedfældet i den dertil indkøbte nye lille bog med klubbens loge som forside. Den vil på nye møder være en fast del af aftenens program. Og nu hvor vi er ved dette emne, så var denne aften en af dem med mange punkter, for det var et år siden vi sidst havde general-forsamling, så der var både formandsberetning, godkendelse af regnskab samt det velkendte whiskyindlæg.

Som referent har jeg også et notat om nogle buler, et par biler og formanden, men de er desværre blevet lidt utydelige, så det må vidst gå hen i det uvisse, med mindre nogen ønsker at uddybe dette emne ?.

Under hovedretten havde ingen bemærket af aftenens kok var gået i køkkenet for at tilberede smeltet chokolade til desserten. Heldigvis vidste han ikke hvordan dette gøres - og så glemte han vidst også gryden - så det var først da vi kunne lugte brændt chokolade det gik op for os at menuen var, eller i hvert fald blev, lavet om. Det var der bestemt ingen der fortrød, for med evner a lá vis mig dit køleskab, fremtryllede kokken en helt fantastisk dessert nemlig :

  • Whisky flamberede kanelbananer m/ 2 slags is.

Hurra for kokkens uvidenhed, om hvordan man smelter chokolade.

Et nyt begreb var født "Cliff-hanger-dessert", se ordforklaring.

I øvrigt fik vi her endnu et nyt begreb, nemlig chokoladesovsfinten, hvor vi smagte på en anden kending en 10 års Glenkinchie.

Efter desserten, hold da fast hvor var vi mætte, var formanden igen i køkkenet, denne gang medhjælp til opvasken og specielt den brændte chokoladegryde blev renset.

Senere indtog vi igen de bløde i stuen, og nu var det blevet tid til regnskabsgennemgang, og den blev godkendt med enkelte bemærkninger.

Derefter fik Jørgen lov med sit indlæg, et nyt tiltag "Download en smag"

Og "Sponsorwhisky", hvorom der kan læses mere på hjemmesiden under "sidste nyt".

Herefter tog Lars over med sin formandsberetning som fik emnet "Året der gik", og det var sjovt at genhøre historier fra tidligere møder.

Nu var det blevet tid til aftenens afstemning. Alle poster var på valg, alle modtog genvalg, og alle blev genvalgt. Det var den korte forklaring, den sjove kræver for læsere desværre deltagelse. Men for en ordens skyld må vi hellere afsløre afstemningsresultatet, og så vil den kvikke bemærke at der er tilføjet en ny post.

  • Formand : Lars - 3 stemmer, Morten O. - 1 stemme, John - 1 stemme
  • Næstformand : Morten O. - 3 stemmer, Morten D. - 2 stemmer ( her var der hurra udbrud fra Morten D.)
  • Kasserer: John - 3 stemmer, Morten D. - 2 stemmer ( igen udbrud fra Morten D.)
  • Webmaster: Jørgen - 4 stemmer, Morten D. - 1 stemme ( igen)

Og nu kommer vi så til den nye post " Ceremonimaster " og gæt hvem der blev valgt med alle stemmer undtagen én.

Tillykke til de valgte.

Selvfølgelig blev der under hele aftenen smagt på div. whiskyer, og der var både gamle kendinge og en enkelt ny.

  • The Balvenie Doublewood 12 års
  • Laphroaig 10 års Cask strength
  • Cragganmore 12 års Single speyside malt
  • Bunnahabhain 12 års Single Islay malt
  • Chieftains 10 års Islay malt
  • mm.

Der var også lavet et notat om et forslag til en herretur, evt. en kanotur, men det må uddybes på næste møde som bliver 04/04-03 hos Jørgen, hvor undertegnede laver indlæg og Morten D. skriver referat.

Til sidst tillykke til Morten O. som bekendtgjorde af han tilslutter sig 2ér klubben til september.

Kolding 31/03-2003
Kasseren