28. møde i Whiskyklubben Angels Share

Referat fra møde i whiskyklubben Angels Share den 4/2 2005 hos Morten D.

5 års dagen for vores første møde,
og samtidig valgaften hos Mc Dahl.

Morten O. hentede mig og sammen kørte vi hen for at hente aftenens gæste visiter Henrik og Steen, et par brødre som Morten kender fra håndbold. Da vi ankom til Morten Dahl, var Lars og Jørgen allerede ankommet, og som vanligt var der godt gang i køkkenet, og vi blev da også hurtigt budt på juleøl og hvidvin. Det varede ikke længe før snakken gik på aftenens menu, og her måtte Morten D. så prøve at forklare forsamlingen, om en gammel tjeneste, han havde til gode på sin tidligere arbejdsplads Elektrolux. En noget speciel dampovn, som resulterede i, både en debut, og tre i en forret, som var meget lækker, og bestod af :

  • Dampet laks, med dampede grøntsager – blomkål,broccoli,gulerødder og kartofler. Hertil flute m. smør og
  • En dejlig hvidvin – Montana Marlborough 2002 fra New Zealand.

Kunsten med ovnen, var at komme ingredienserne ind i den på rette tidspunkt, og derved kunne servere det hele på samme tid, og det lykkedes meget godt.

Efter forretten, skulle vi selvfølgelig have en kartoffelfinte, og her faldt valget på et dejligt gensmag, en 15 års Glendronach.

Jeg var inden vi satte os til bord, blevet noget klam i hænderne, og havde for første gang i klubbens historie, fået en fornemmelse af, at jeg nok IKKE skulle have hovedret denne aften. Morten D. havde nemlig, helt uden tøven, fortalt at aftenens hovedret, var tatar……………… og hvis der er noget jeg ikke spiser, så er det råt kød !!

Heldigvis, og jeg er stadig ikke helt klar over, om de kendte til min menig om indtagelse af råt kød, så var det hele tiden meningen at det rå kød skulle blive til en lækker Pariserbøf m. det hele. Så hovedretten var altså :

Tatar – stegt til Pariserbøf med hele svineriet, revet 1-tal (peberrod), kapers, rødbede, rødløg og past. æggeblomme. Hertil en Chateau Juillespan Saint Chinian 2001, men inden nåede vi lige endnu en kartoffelfinte, en 17 års Bowmore, som var ret god.

Desserten var en gammel genganger, med en lille finesse, is med chokoladesauce – ikke brændt på.

Efter en vellykket middag, trak vi i den bløde afd. Og her blev der startet med nogle vitser – som Eric, aftenens foredragsholder, vist nok havde fundet på nettet ?. Om det var for at sætte lidt fut i forsamlingen, fremgår ikke helt af mine notet, men i hvert fald kunne Eric overraskende begynde aftenens indlæg, som denne gang var rettet mod, en af klubbens ”bestsellers” Lavavulin, med at fortælle, om en ganske spændende samtale, med selveste Lagavulins Master Destiller. Senere blev debatten uddybet til et stort ønske/samtaleemne om muligheden for en tur til det skotske. Denne debat er endnu ikke afsluttet, og skal ganske givet omtales/diskuteres på senere møder !.

Som tidligere nævnt, var det også valgaften, denne aften, så efter Erics indlæg, tog formanden over, med nogle dejlige minder, fra året der er gået, fundet i nogle gamle referater. Det bringer altid smil frem, når gamle tider friskes op. Senere blev der tid til valgflæsk, men da alle havde spist sig mætte i den tidligere menu, havde den ikke nogen kraft til at flytte noget, så resultatet blev som det plejer. Det var alle vist tilfreds med, og endnu et år ser klubbens bestyrelse ud således :

  • Formand : Lars
  • Næstformand : Morten O.
  • Kasserer : John
  • Ceremonimester : Morten D.
  • Opsumeur : Eric
  • Webmaster : Jørgen

Der blev også diskuteret om/hvordan evt. nye medlemmer, kunne komme på tale, og aftenens to gæster, gav da deres mening til kende, og ville gerne indlemmes i vore lille klub. Vi blev enige om at fortsætte og afklare hvordan og om vi skal være flere på næste møde.

Til sidst blev det aftalt, at Vestjyden og Eric skulle finde mulige forslag til et sommerarrangement.

Næste møde finder sted 01/04 hos Jørgen, Morten O. holder indlæg og Eric skriver referat.

Kolding 12+28/03 2005
McHansen