30. møde i Whiskyklubben Angels Share

Referat fra møde i whiskyklubben Angels Share den 10/6 2005 hos Lars.

Erindringsskrivelse

Ak ja……… så kom tiden, hvor det igen er tid til at gennemgå løse facts, glemte sammenhænge, gode grin og ikke mindst menuen fra sidste whiskymøde som blev afholdt d. 10 juni hos Lars. På trods af den lidt påtrængende overskrift er dette altså ikke en rykker for noget, men blot en optakt til endnu et indblik i vores whisky-klubs vigtigste gøremål…….. råhygge ! I det lidt lange tilløb til nærværende referat forekommer det mig, at referater har meget til fælles med lagring af whisky og ost……… der er ligesom noget som forsvinder. På trods af 3 siders intenst udførte noter fra aftenens løb, er der huller rundt omkring i hukommelsen. Nå…… skidt med det…….. det gør det også nemmere at have god samvittighed. Om modningsperioden slår igennem i referatet vides endnu ikke (og heller ikke om der evt. er positive eller negative effekter). Ud fra en hurtig gennemgang af de tilgængelige referater (aftenen før næste træfning) kan det konstateres, at disse langtidseffekter er genstand for flere forsøg med varierende modningsperioder for referaterne. Derfor skal dette ikke berøres nærmere i denne sammenhæng. Videre i teksten.

Vi var 5 personer (inkl. værten) som var mødt op fra nær og fjern. Fra de mest fjerne egne (Kibæk) havde vi dog modtaget et afbud. Jørgens whisky blev vist fordelt imellem de fremmødte. I hvert tilfælde blev der midt i madlavningen indført et nyt begreb…….. nemlig pre-kartoffelfinten. Nærmere beskrivelse behøves næppe, blot skal det tilføjes at kombinationen af nyhakket selleri og Balvenie faktisk er OK. Naturligvis viste Lars rundt i den nye residens (som han med rette kan prale lidt med) straks de mest presserende køkkenopgaver var klaret. Der blev også overrakt et magnolia-træ som indflyttergave. Der var den skjulte dagsorden, at træet med tiden skulle danne rammen om en whisky-stund i skyggen af netop dette træ……. med tiden altså. Ellers var vi alle i sving med at hakke, snitte, grille og skylle mens "ugen der gik"- snakken blev passet. Resultatet blev, at der pludselig var en forret klar. Den bød på gratineret hummerhale + brød + hvidløgssmør. Alt sammen tilberedt fra bunden i det splinternye designerkøkken……. joh, der var skam styr på slagets gang. Forretten blev enstemmigt godkendt.

Som kartoffelfinte blev der disket op med en sponsorwhisky fra Fiberline (efterfølgende kaldt Fiberline nr. 1)……. der var tale om en Caol Ila som havde været på fad fra 1993-2002 (hvis mine noter ellers står til at tro). Alternativt var det en 57 %-whisky fra Gordon & McPhail…… eller også var der i virkeligheden tale om 2 forskellige …….. svaret blæser i vinden.

Hovedretten var en "Bøf á la John tryller på kanotur" med tilhørende salat, flüte og bagt kartoffel. Alt sammen til godkendt +.

Desserten var en kombination af fersken og pærer med drys. De krævende ganer fornemmede en snert af whisky i pærerne, men hvilken der helt præcist var tale om forblev vist uafklaret.

Undervejs gennem menuerne dukkede endnu en slags sponsorwhisky op……. nemlig en Glenteshie (angiveligt 12 års)…….. i det efterfølgende blev den blot kaldt Skoubo nr. 1). Smagspanelet var rimeligt enige om at duften var lidt over mod marcipan. En enkelt i panelet nævnte også noget om en delfin, men hvordan det lige passede ind i vores (sædvanligvis rummelige) begrebsverden lod sig aldrig helt opklare. Smagen blev karakteriseret som "spontan". Vi er vist mange som med spænding ser frem til at følge udviklingen af netop dette unikke brand i de kommende år !….. Vi takker.

Vores nedsatte udvalg med ansvar for whisky-klubbens næste feltarbejde bekendtgjorde, at alt var under kontrol……. og det er jo godt at vide.

Efter endt menu rykkede alle mand til de bløde sofaer lidt længere nede mod udsigten. Nogle nye gardiner blev studeret……. specielt af Morten O. Studeret blev også en del forskellige whiskyer af høj karat. Bl.a. en Glenlivet, American Oak Finish, 12 års. John fik også holdt et whisky-indlæg omkring Irland Bushmills som angiveligt som de første skulle have fået deres licens helt tilbage i 1608. Efterfølgende var der en diskussion omkring single-single, single-brand o.s.v.

I dette referat mangler helt sikkert en præcis oplistning af alle de tilgængelige whiskyer, men i erindringen står kun et helt sikkert……. der var mange ! Lars fik undervejs også givet prøver på, hvordan eksempelvis Eagles og Robin Williams lød i de nye omgivelser, og pludselig var klokken blevet urimeligt mange.

I kraft af modningsperioden for netop dette referat, kan det tilføjes, at de fundne datoer for næste whisky møde, pligter etc. (26/08 hos John, Jørgen holder indlæg), aldrig nåede at blive effektueret, da der i mellemtiden nåede at gå lidt koks i kalenderne. At Eric også kaldte klubbens medlemmer sammen for at fejre hans 40 års fødselsdag var blot en behagelig overraskelse…… og uden for referat !

Alt i alt en super aften……… vi prøver sgu´ igen…….. i morgen fredag d. 30/09/2005 hos Morten O.

McDahl, 29/09/2005