32. møde i Whiskyklubben Angels Share

Det var endnu engang blevet tid til at samles i whiskyblubben Angels Share. Denne gang hos McHansen i Bramdrupdam fredag d. 25. november 2005.

På vanlig vis blev aftenen indledt med en håndbajer, mens McHansen fik styr på de sidste detaljer i køkkenet. McHansen havde fået et længe ytret ønske til at gå i opfyldelse, - nemlig at tilberede dele af aftenens menu på Weber grillen. Ganske vist var årstiden måske ikke den mest velvalgte, men McHansen havde ved et tidligere møde ikke turde står for arrangementet, idet han dagen forinden skulle være hovedperson i en skrue-uddrivelses-proces i det ene underben. Derfor måtte Weberen pænt vente til det kolde efterår.

Til aftenens møde havde McVestergaard set sig nødsaget til at melde afbud, som følge af efterveerne fra en galdestens operation. Der blev i løbet af aftenen sendt tanker i retning af Kibæk, mens der blev drukket en skål for McVestergaards helbred og snarlig genvunden kampdygtighed.

McHansen havde i dagens anledning inviteret en bekendt med - Klaus. For dem der ikke har mødt Klaus kan det nævnes, at han var en af "dem", der i sin tid blendede en guldfisk på Trapholt. "Blend" har i denne sammenhæng intet med whisky at gøre! Klaus havde i øvrigt ved denne lejlighed bemærket, at "det er utroligt så hurtigt, som vandet bliver orange". Med dette citat springer vi direkte til aftens menu.

Forret: Thailandsk kalkun suppe med kokos og flutes. Dertil blev serveret en hvidvin Rapitalá Alcamo. Gæsterne blev spurgt, hvordan det smagte, idet McHansen led af forstoppelse i luftvejene, hvorfor han ikke selv kunne smage resultatet af sin udfoldelser. Som altid når McHasen laver mad smagte det herligt.

Hovedret: Weber grillet sværdfiske bøffer med porrer i strimler (porrerne var snittet som selleri, men blev spist som forårs løg!). Yderligere tilbehør var hjemmelavet kartoffelmos og Hansen vinaigrette. Til hovedretten blev der serveret en rødvin CADIS Valpolicella Ripasso, der havde en duft af karamel og en smag af rosiner.

Dessert: Mango mousse med revet limeskal. Dessertvinen var en Riccadonna.

Med baggrund i endnu en fantastisk menu fra McHansens køkken, blev han udnævnt til klubbens "Chef". Mellem forretten og hovedretten blev der nydt en Cadenhead's Highland Park, Aged 15 years, Cask strength. Denne var medbragt af McKnudsen, der havde modtaget denne til sin nyligt overståede 40 års fødselsdag og dertil hørende herrefrokost. Vi mindes stadig de mange festlige øjeblikke, som McKnudsen ganske vist ikke selv oplevede alle af fra sin position under dynen i soveværelset.

KcKnudsen kunne konstatere, at aftens sammensætning af retter var "en af de menuer, hvor Single Malt Whisky passer perfekt til maden". McLilleden stemmede i med ordene "Cadenhead's er bedre end rødvinen til maden, men nu har vi jo fået rødvinen hældt op".

Whiskyklubbens arrangements komité kunne berette, at de langt om længe var blevet enige om et arrangement. Referenten har dog i skrivende stunden ingen erindring om, hvad det endte op med at blive, såfremt det blev nævnt. Måske det stadig er en hemmelighed!?

Der blev fra ukendt side ytret ønske om, at der til whiskymøder kunne indføres et nyt begreb, - nemlig Temaaftener. De nærmere detaljer om eventuelle temaer, må stå hen i det uvisse til kommende møder.

I aftenens løb berettede McLilleheden om engelske roterende tønde bomber fra 2. verdenskrig, der blev anvendt til at bombe tyske dæmninger. Tønden blev kastet ud fra et fly i lave højde, hvorpå tønden "slog smut" hen over vandet og ramte dæmningen med forlæns spind. Det var fascinerende fortællinger. Hvorvidt tønderne havde en fortid som medium til lagring af whisky meldte historien intet om.

Under de mange lærerige diskussioner følte McKnudsen på et tidspunkt trang til at give de øvrige deltagere en vis indsigt i det modsatte køns evner: "Kvinder er de eneste mennesker, der kan spare penge ved at bruge penge!". Mens stemning var på det højeste lød det pludseligt fra McLillehedens mund: "Ikke lige i aften Anette, - jeg har det lige så godt". Det blev dog hurtigt kommenteret med, at det måtte vist være pral!

I aftens løb blev der nippet til følgende whiskyer ud over den allerede nævnte Cadenhead's Highland Park: Bruichladdich, Islay Single Malt, Aged 10 years. Dejligt at en Islay whisky er genopstået. Gibson´s Finest Rare, Canadian Whisky Canada no. 222765, 18 år. En canadisk blended whisky med tydelig Bourbon smag. Ledaig, Isle of Mull, Tobermory destillery. Dalwhinnie 15 år. Highland Park 18 år.

Aftenen nåede til en ende mens alle stadig var i stand til at stå oprejste. McLilleheden fik en sidste opgave med på vejen, idet det blev pålagt ham at foreslå en række mødedatoer for det kommende år 2006.

God jul og godt nytår.
Lunderskov, 12. december 2005
McOlesen