14. møde i Whiskyklubben Angels Share

Referat fra møde i Whiskyklubben Angels Share den 17. maj 2002.

Det fjortende i rækken af whiskymøder blev afholdt hos Tina og Morten. Mødet var rykket frem så der kun er gået en måned siden sidste samling, men det af hensyn til undertegnede, som forventer at være travlt optaget af bleskift når familiens to nye medlemmer (oven i købet med den samme mor) ankommer til juli.

Vel ankommet til familien Dahls residens gik John resolut i retning af brændestablen, for naturligvis var der en forventning om, at begivenhederne startede her. Lige som sidst. Og også med en brændestabeløl. Vejret tilsmilede de raske fyre, og det var tid at glemme fredagens strabadser på jobbet, og se frem mod nogle hyggelige timer i godt selskab.

Dette møde var specielt idet klubbens eneste tidligere medlem, Bent, havde takket ja til at gæsteoptræde. Og Bent havde ikke glemt hvordan aftnerne foregår, så på behændigste holdt han i kø på Vejlefjordbroen, for på den vis at undgå kartoffelskrælleren, men samtidig komme tidsnok til spisningen. Senere på aftnen fik Bent tilbud om fornyet medlemskab af foreningen, men så vidt det er referenten bekendt blev der ikke taget stilling til tilbuddet.

Ventetiden bød på en måske kommende tradition: Whiskysmagning under madlavningen. Forsøget blev så vel modtaget, at jeg personligt tror det vinder indpas i kommende møder.

Maden var vel planlagt, og alt var på rette plads indtil værten kom i tanke om "den grønne sovs". Køkkenet blev endevendt for ingredienser, men væk var de, og et trænet øje kunne spore en begyndende panik hos den ellers så skråsikre Morten D. Som altid i sådanne situationer må man ty til hjælp fra kvinder, og alt blev hurtigt fundet på de angivne pladser. Forretten var redet.

Maden bestod af

  • Forret: Laks med tzatziki og grøn sovs.
  • Hovedret: Sojamarineret svinemørbrad med nye ovnbagte kartofler, rösti, grøn sovs og grofthakket salat.
  • Dessert: Luftvendte pandekager med solbærsorbet og valnøddeis.

Mellem for- og hovedret kunne Bent berette om en ferietur til Skotland med indlagte besøg på whiskydestillerier (bla. Oban), og alle lyttede med stor interesse. Highlands havde gjort størst indtryk på familien Olesen, mens Nessie ikke fik mange rosende ord. Vi sad nok alle og fik lyst til at tage en tur til whiskyens hjemland.

I tiden op til mødet har der været heftige diskussioner omkring navnet på klubbens hjemmeside. Efter et kort rundspørge blev det klart, at stemningen var for www.angels-share.dk. Altså klubnavnet med bindestreg. Webmasteren glæder sig til at indtage det nye domæne, og vil hurtigst muligt rundsende information om klubbens nye udadvendte ansigt. Det bemærkes, at ejeren af angelsshare.dk får den kolde skulder.

Whiskyklubben Angels Share på Internet

www.angels-share.dk

Pludselig var hovedretten klar, og det gik op for deltagerne, at vi endnu en gang havde forspildt chancen for en whisky mellem forret og hovedret.

En sojamarineret mørbrad kræver forberedelse, og således kom det frem, at Morten ikke selv havde lavet hele arrangementet, men fået hjælp fra fruen i huset. Mørbraden var i øvrigt utrolig velsmagende, og høstede, som de øvrige retter, stor anerkendelse.

Desserten var interaktiv og fuldt ud på højde med power-napping, så det var da også John der blev udkommanderet til at svinge panden, hvilket han gjorde med stor behændighed. Forsøg på at overtale ham til at udføre en luftvending med begge hænder i lommen, blev dog ikke fulgt op af handling. John holdt sig ikke for fin til at uddele et ellers hemmeligt pandekagefif ved navn ophældningstricket. Det lyder i al sin enkelhed: "Start på midten og kør rundt og ud". Og det virker.

"Start på midten og kør rundt og ud". John

Da fremstilling af pandekager tager sin tid, fandt de af medlemmerne der ikke var travlt optaget i køkkenet, whiskyflaskerne frem. Og det var nok en gang fine sager der kom på bordet.

  • Black Bottle, 10 år (blended af Bruichladdic, Bunnahabain, Caol Ida, Bowmore, Ardbeg, Lagavoulin og La Phroaig)
  • Aberlour 100 proof
  • Aberlour, 12 år
  • Lagavulin, 16 år
  • Oban, 14 år
  • Glenlivet, 12 år

Men pandekagerne blev færdige og de og isen smagte fremragende. Ja, det gælder hele menuen, som fuldt ud levede op til vanlig standard, og som understregede konceptet og eksistensberettigelsen for Whiskyklubben Angels Share (uden bindestreg).

Efter pandekagerne var det tid for referenten at forlade selskabet. Det skete med vemod, men da aftenen havde budt på mange gode oplevelser, og da jeg ved der kommer flere møder, kunne jeg gøre det med oprejst pande. Det største problem er faktisk, at tiden fra kl. 23.30 og frem er uden for referat, hvilket indbefatter det efterfølgende whiskyindlæg, afholdt af John, samt den officielle whiskysmagning. Det blev i øvrigt kundgjort af næstformanden, at næste referent bliver John og Lars holder whiskyindlæg. Beslutninger om næste møde var ikke taget før referenten forlod selskabet.

20. maj 2002
Jørgen
Webmaster med udsigt til hårdt arbejde på www.angels-share.dk